B. Braun Care laat passie voor zorg en mensen zien voor Noord Flevoland

“Samen met anderen de kwaliteit van leven centraal stellen, naast de zorgverlening zelf. Dat is onze missie.”

Wiljo van Alebeek, CFO van B. Braun.

B. Braun is met 56.000 medewerkers in 64 landen een wereldleider in de gezondheidszorg. Het familiebedrijf ontwikkelt al sinds 1839 ruim 5000 verschillende producten en diensten. Daarmee biedt B. Braun altijd een innovatieve oplossing aan ziekenhuizen, thuiszorg, patiënten, dialysecentra en distributeurs. Aan het woord Wiljo van Alebeek, CFO van B. Braun en als bestuurder vanuit B. Braun Care betrokken bij de ontwikkeling van het Gezondheidscentrum Emmeloord.

Zorg dichtbij huis en vertrouwd
Samen met in totaal 12 zorgpartijen werkt B. Braun aan een nieuw gezondheidscentrum voor Noordoostpolder en Urk. Een paar jaar geleden maakte B. Braun vanuit de Elyse Klinieken voor Nierzorg voor het eerst kennis met de regio. In eerste instantie door contacten die er waren met Antonius Zorggroep. Toen de MC Groep failliet ging, betekende dit dat zorg dichtbij mogelijk niet meer geleverd kon worden. Wiljo van Alebeek: “Daar wilden we wat aan doen! We kunnen zo namelijk echt van meerwaarde zijn voor deze regio.”

Het Antonius nam B. Braun mee naar gesprekken met andere zorgpartners uit de omgeving. Met alle partners samen kan gebouwd worden aan een compleet én vooral op elkaar aansluitend aanbod van zorg en behandeling voor de regio. “We hebben onze visie, kennis en jarenlange ervaring in de gezondheidszorg transparant verbonden aan de aanwezige kennis en goede ervaringen van de andere partijen. Zo zijn er kansen en krachten ontstaan die innovatieve en vooral toekomstbestendige zorgconcepten voor de regio mogelijk maken. Bovendien delen we samen ook de verantwoordelijkheid voor eventuele risico’s. Samen komen we veel verder dan alleen.”, gaat van Alebeek verder.

Bijdragen aan gezondheid en kwaliteit van leven
De visie van de organisatie is dat de vele producten en diensten altijd optimaal zijn afgestemd op patiënten en gebruikers. Uitgangspunten daarbij zijn kwaliteit, veiligheid, gebruiksgemak en comfort. B. Braun wil daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan de medische vooruitgang én vooral aan de kwaliteit van het leven van mensen zelf. Ook van Alebeek ademt deze visie: “Door de jaren heen zijn we een dienende organisatie geworden; we zijn veel meer dan een fabrikant. We hebben een Academy voor productontwikkeling met partners en staan bekend om het delen van kennis. ‘Sharing Expertise’, is wat ons drijft.

We hebben de verantwoordelijkheid die hierbij past genomen en ook het vertrouwen gekregen dat daarvoor nodig is. Voor patiënten in het ziekenhuis en gebruikers thuis zijn onze kernwaarden heel belangrijk. Immers, zij komen meestal pas in een zeer kwetsbare fase van hun leven in contact met onze producten en dienstverlening. Samen met anderen de kwaliteit van leven vooropstellen, naast de zorgverlening zelf. Daar gaat het over, dat is onze missie”, zegt van Alebeek in het videogesprek.

B. Braun actief in samenwerking
Dit is niet de eerste keer dat B. Braun samenwerkt met ziekenhuizen. Al vaker deden ze mee aan mooie en innovatieve zorgprojecten en ze delen daarbij actief hun opgebouwde kennis en expertise. De mensgerichte visie staat daarbij centraal. Van Alebeek: “Een belangrijk voorbeeld hiervan is de oprichting van de Elyse Klinieken voor Nierzorg. Onze eerste kliniek staat in Amstelveen en is een samenwerking met VU Medisch Centrum/AUMC. Daarnaast hebben we klinieken in Kerkrade, Woerden en ook in Emmeloord. In Gorinchem is een nieuwe kliniek opgezet in samenwerking met het ziekenhuis in Dordrecht en Gorinchem.”

Een ander voorbeeld van intensieve samenwerking is het externe centraal sterilisatiecentrum in Groningen; een samenwerkingsverband tussen B. Braun, het UMCG en de Ommelander Ziekenhuisgroep.

“Het ontwikkelen van Gezondheidscentrum Emmeloord voor alle inwoners van Noordoostpolder, Urk en omgeving past dus helemaal binnen onze visie. Ook de gemeenten steunen het initiatief. Hun visie en beleid op gezondheidszorg voor de regio, past heel goed bij ons”, besluit een bestuurder en ook een mens. Voelbaar vol met passie voor zorg en mensen, ondanks de afstand van het digitale gesprek.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen