Els Reeuwijk: ‘We willen vernieuwende integrale zorg leveren!’

Gedreven door passie voor het verbeteren van zorg middels innovatie. En altijd geïnspireerd om nieuwe mogelijkheden van digitale zorg en samenwerking te onderzoeken en deze kennis te delen. Dat is Els Reeuwijk, voorzitter van de werkgroep Netwerkzorg Ontwikkeling bij Het Vlie.

Els Reeuwijk is programmamanager bij het Antonius in Sneek en eveneens aanjager van genoemde werkgroep. De voorzittersrol is voor Els een logische stap. “Ik ben op mijn best in contact met medische, academische professionals en ondernemers. Ik hou ervan om kansen te vertalen in echte innovatie plannen.” Wat dat betreft, kan haar missie ‘De juiste zorg op de juiste plek’ ook binnen dit kader vorm krijgen.

Duurzame zorg
Een gezamenlijk doel dat moet worden bereikt, is integraal zorg verlenen met Het Vlie. Zoveel mogelijk samen doen. Els: “We willen de patiënten van Noordoostpolder en Urk duurzaam bedienen. Dit betekent efficiënt van elkaars expertise gebruik maken, zowel in logistieke processen als samenwerken met bijvoorbeeld behandelaren en zorgverzekeraars.” Een mooi beeld van hoe vernieuwende zorg kan zijn. Momenteel worden er zes patiëntpaden aangepakt. Els komt hiervoor één keer per maand met de werkgroep bij elkaar. “Na het invullen van deze paden, zijn we nog lang niet klaar. Het is verstandig om daarom prille ideeën vast kenbaar te maken, zodat we hier tijdig een slag in kunnen maken.”

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen