Facilitaire diensten zo ‘lean’ mogelijk

De Werkgroep Facilitair bestaat uit medewerkers van het Antonius Ziekenhuis en van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Facilitaire dienstverlening draait om het zo goed mogelijk organiseren en uitvoeren van diensten die ondersteunend zijn aan de kerntaken van een organisatie. Op dit moment helpt de werkgroep mee om van het Voorlopig Ontwerp te komen tot een gedetailleerd Definitief Ontwerp.

“We moeten nu alle facilitaire diensten in het Voorlopig Ontwerp toetsten aan het aantal vierkante meters en ook alle logistieke processen uitwerken”, zegt Joop van der Lei, voorzitter van de werkgroep. “Hierbij kunt u denken schoonmaak, receptie, klachtenbeheer, intern transport, magazijn, catering, bewaking, ga zo maar door. “De facilitaire diensten willen we zo ‘lean’ mogelijk inrichten. Wat gaan we zelf organiseren en uitvoeren en wat kan worden uitbesteed? “Daarbij kijken we natuurlijk naar de kostenkant, maar ook zeker naar het sociale aspect, zoals werkgelegenheid.”

Restaurant
De wens is om het restaurant van het gezondheidscentrum te laten exploiteren door regionale partij. Van der Lei: “We zullen de komende tijd verkennende gesprekken voeren met mogelijke samenwerkingspartners. Het gaat hier van ontbijt tot diner, om ruim 32.000 maaltijden per jaar voor de mensen die er naar inschatting gaan overnachten en daar komt het verzorgen van eten en drinken voor de dagelijkse gebruikers van het gebouw nog bij.” Nog voor het einde van het jaar moeten alle facilitaire diensten vertaald zijn in logistieke processen. De invulling van de catering loopt door in 2022.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen