We liggen op schema

We zijn blij dat er weer grote stappen zijn gezet bij de ontwikkeling van het gezondheidscentrum.  Het voorlopig ontwerp van het gebouw dat we realiseren in Emmeloord is goedgekeurd door de betrokkenen van alle partijen. Daarbij heeft de gemeenteraad van de gemeente Noordoostpolder de plannen voor het gebied aan de Urkerweg 4 gepresenteerd aan de inwoners. Marcel Kuin, voorzitter van de Regiestuurgroep van het gezondheidscentrum Emmeloord, is tevreden over de voortgang van alle voorbereidingen voor het unieke samenwerkingsverband.

Het voorlopig ontwerp wordt nu door de architect, samen met de organisaties in het gezondheidscentrum verder uitgewerkt. We zien ook dat er de nodige stappen worden gezet om deze samenwerkingen op verschillende deelgebieden verder uit te werken. Samenwerking op het gebied van de spoedzorg, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van de revalidatie. De samenwerking richt zich ook op de facilitaire diensten en op het gebied van de ICT.

Met de gemeente Urk en de gemeente Noordoostpolder willen we  via het gezondheidscentrum ook stappen zetten als het gaat om positieve gezondheid, dus om met preventie te voorkomen dat men een beroep doet op de zorg, en om te bevorderen dat men in Noordelijk Flevoland gezond ouder kan worden. De samenwerkende partijen binnen het gezondheidscentrum weten elkaar ook hierbij goed te vinden. De bouw en de samenwerking in het nieuwe gebouw  zullen dit positieve effect alleen maar versterken. We kijken dan ook uit naar de volgende stappen voor het gezondheidscentrum.

Marcel Kuin,
Bestuurder Antonius Zorggroep en voorzitter van regiestuurgroep gezondheidscentrum

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen