Gezondheidscentrum: hart van de zorg

De plannen voor het Gezondheidscentrum in Noordelijk Flevoland krijgen steeds meer vorm. “Het is een belangrijke voorziening voor de gezondheidszorg voor de inwoners van Noordoostpolder en Urk. Al staat het gezondheidscentrum in Emmeloord, het centrum heeft een echte regiofunctie”, zegt Freek Brouwer, wethouder gemeente Urk.

“Gezondheidszorg in de buurt is voor inwoners van Noordelijk Flevoland niet altijd vanzelfsprekend de laatste jaren. Met het gezondheidscentrum komt er weer zorg dichterbij. Het zet Noordelijk Flevoland ook op het gebied van de zorg sterker op de kaart. Het kenmerkende van Noordelijk Flevoland op economisch gebied is ‘fish en potato’. Producten in de foodsector die economisch belangrijk zijn voor onze regio en waar we ook trots op zijn. Met het Gezondheidscentrum krijgen we in de breedte er nog een belangrijke pijler bij waar we trots op kunnen zijn. Zoals we economisch de verbinding hebben, zoeken we die verbinding ook in de gezondheidszorg. Samenwerking is belangrijk in het regionale gezondheidscentrum. Als we samenwerken en verbinden, vinden we elkaar.

Voor onze inwoners in de regio zijn er straks diverse vormen van gezondheidszorg beschikbaar in het gezondheidscentrum. Zo zijn er bijvoorbeeld korte lijnen met de regionale ziekenhuizen maar ook met Urker huisartsen. Samenwerking die al begint en bestaat voordat het gebouw er staat. Alleen door samen te werken en de verbinding te zoeken, ‘bouwen’ we nu al aan de regionale gezondheidszorg van Noordelijk Flevoland. Met dit gezamenlijke fundament wordt het meer dan een gebouw. Het wordt het hart van de gezondheidszorg in Noordelijk Flevoland.

Diverse vormen van gezondheidszorg voor onze inwoners van Noordelijk Flevoland,
ik kijk ernaar uit!”

Freek Brouwer, wethouder Urk.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen