Ontwikkeling van zorgpad na een beroerte (CVA) bij Het Vlie

Achter de schermen van Het Vlie wordt hard samengewerkt aan het uitstippelen van diverse zorgpaden. Zo ook de ontwikkeling van het zorgpad na een beroerte (CVA). Het doel hiervan is om zo goed mogelijk het leven weer op te pakken na een CVA. De revalidatie verschilt per persoon en gaat ook na het ontslag uit het ziekenhuis verder. Dat kan thuis zijn, in een revalidatiecentrum of op een revalidatie-afdeling van een verpleeghuis. Bij de werkgroep Netwerkzorgontwikkeling bekijkt Het Vlie hoe dit het beste kan in de toekomst.

Marjan Seefat: “In april 2022 heb ik het zorgpad CVA overgenomen van Michiel Speet. Het zorgpad is vooral bedoeld om met de verschillende samenwerkingspartners als Revalidatie Friesland, Antonius Ziekenhuis en Zorggroep Oude en Nieuwe Land toe te werken naar een optimalisatie van samenwerking en goede afspraken voor de patiënt, die in Het Vlie een revalidatietraject ondergaan na het doormaken van een CVA.”

Resultaten

Het zorgpad is opgesplitst in drie stappen. Stap 1 voor opname (dus verblijf ziekenhuis). Stap 2 voor verblijf in Het Vlie en toewerken naar ontslag. Stap 3 het vervolg extramuraal.
Marjan: “De informatie die wij als verschillende partners nodig hebben, zijn nu geïnventariseerd en met elkaar vergeleken. Daarnaast zijn patiënten geïnterviewd die al door de verschillende partners behandeld zijn en of een traject volgen qua revalidatie. Deze uitkomsten zijn nu verwerkt in het zorgpad.”


Kijkje in de keuken

Om de goede verbinding te krijgen, gaan de zorgpartners met elkaar meelopen in de verschillende organisaties. Bij iedere stap die de projectgroep rondom zorgpad CVA doet, proberen zij zoveel mogelijk de patiënt centraal te stellen en te kijken waar optimalisatie nodig is. Marjan: “De komende maanden zetten wij in om in elkaars keuken te kijken en verfijnder te kijken naar wat nodig is voor de patiënt, maar ook zeker voor de medewerkers die onlosmakelijk verbonden zijn in het gehele traject. Kortom, kijken naar wat de patiënt moet doorlopen na het doormaken van een CVA.”

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen